Deutsche Welle – “Sclavie modernă” în abatoare. Peste 200 de angajați – printre care mulți români – ai unui abator s-au infectat cu noul coronavirus

Peste 200 de angajați – printre care mulți români – ai unui abator aparținând companiei “Westfleisch” din Coesfeld s-au infectat cu noul coronavirus, potrivit autorităților locale. Cum s-a ajuns în această situație?

Nu își divulgă numele, dar spune că este din Sibiu. Bărbatul de aproximativ 50 de ani cu părul rar și negru stă în fața unei clădiri din cărămidă cu două etaje din Rosendahl, un sat din regiunea Münsterland. “Clădirea aceasta dărăpănată este în carantină din cauza coronavirusului”, afirmă el.

Bărbatul, care vorbește cu greu germană sau engleză, nu pare să înțeleagă ce înseamnă “carantină” în Germania, respectiv să stai în casă. Poartă o mască de față din hârtie, dar în jurul gâtului, gura și nasul fiind libere.

A lucrat, la fel ca mulți dintre compatrioții săi, în abatorul “Westfleisch” din Coesfeld pe care autoritățile l-au închis temporar. Decizia a venit pe fondul presiunii publice ce s-a declanșat după aflarea veștii că un număr necunoscut de angajați străini ai companiei au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Numărul de persoane infectate este în prezent de peste 200, dintre care mulți sunt români, bulgari și polonezi.

Continuarea pe Deutsche Welle

 

 

 

Sursă foto – www.dw.com