Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru – Întrucât în România se semnalează câte 300 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, se impune păstrarea restricțiilor chiar dacă ne pregătim pentru ridicarea stării de urgență

Precauţiile trebuie să existe în continuare, chiar dacă urmează să se ridice starea de urgență, începând cu 15 mai – a atras atenția ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Întrucât în România se semnalează câte 300 de cazuri noi pe zi, măsurile de restricție rebuie respectate”, a spus Nelu Tătaru, după o vizită la Târgu Mureș.

„Sunt secţii care sunt expuse, terapiile intensive, secţiile de urgenţe şi secţiile de boli infecţioase. Precauţiile trebuie să existe în continuare, și după 15 mai. Suntem pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a numărului de cazuri constante pe zile, astăzi avem 15.100 de infectaţi, avem 6.900 de vindecaţi, avem 245 de cazuri în terapie intensivă, 320 de cazuri noi. Rămânem totuşi la 300 de cazuri noi, înseamnă că trebuie să avem şi să respectăm acele precauţii. La fel şi populaţia civilă, rog la respectarea acelei distanţări sociale, la izolarea voluntară, până la expirarea termenului în care suntem în stare de urgenţă rămânem în acel registru”, a mai spus  ministrul Sănătăţii.

 

 

 

Sursă foto -https://www.facebook.com/nelu.tataru.1