IPS Pimen pacient de lux. După ce a fost dus cu elicopterul la București, acum este unul din primii pacienți care beneficiază de tratamentul cu plasmă cu anticorpi de la donatori vindecați

Conform Hotnews, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, se află printre primii pacienți infectați cu coronavirus din România care au primit tratament cu plasmă recoltată de la pacienți vindecați, ce conține anticorpi și poate ajuta la vindecarea de infecția cu COVID-19.

HotNews.ro a încercat să obțină un răspuns oficial de la Grupul de Comunicare Strategică, unde Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș, unde este tratat IPS Pimen, a răspuns:

“Nu veți primi acest raspuns pentru că nu este pentru media. Decizia terapeutică aparține medicului curant și nu media. Încetați să mai chestionați deciziile terapeutice. Lăsați doctorii să-și facă treaba! Stop Stop Stop mesajelor cu iz medical! Jenant!”

ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, cu un elicopter al Ministerului de Interne. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că arhiepiscopul „are o pneumonie medie-severă”, cu „o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19”.

 

 

Sursă foto – svnews.ro