200 de sezonieri români suspecți de Covid-19 se întorc din Germania. Ambasadorul României în Germania spune că e vorba de români repatriați, nu de bolnavi

Ziarul de Cluj anunță pe surse că un zbor cu 200 de sezonieri români, suspecți de Covid-19, ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul din Târgu Mureș astăzi, dar cursa s-a anulat și oamenii se vor întoarce cu autocare în România.

András Peti, directorul aeroportului din Târgu Mureș, a confirmat pentru Libertatea că a existat o solicitare pentru un zbor charter care ar fi trebuit să aterizeze la Târgu Mureș ieri, reprogramat apoi pentru astăzi, și ulterior complet anulat.

Conform Libertatea.ro, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a negat informația. A spus pentru că ar fi vorba, de fapt, de un zbor charter, operat de către firma germană Condor, care ar fi trebuit să repatrieze 107 de români, iar la întoarcere să ducă înapoi în Germania îngrijitoare de bătrâni și menajere. Pentru că nu a primit acordul autorităților române, zborul s-a anulat.  Hurezeanu a precizat că cei care trebuiau ”repatriați” nu sunt sezonieri suspecți de Covid-19, ci români care sunt în Germania dinainte ca pandemia să înceapă, care și-au pierdut locurile de muncă și nu mai aveau cum să se întoarcă în România.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.dw.com