Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, – Niște pirați digitali au pus pe Google Maps o făcătură: pe locul catedralei naționale scrie ”catedrala prostirii neamului”

Teodor Baconschi este un antropolog religios, autor, diplomat, teolog și politician român (Partidul Mișcarea Populară), fost ministru de externe al României, între 23 decembrie 2009 – 23 ianuarie 2012, în Guvernul Emil Boc. Acesta scrie pe pagina sa de Facebook despre schimbarea numelui în Google Maps a Catedralei Mântuirii Neamului.

Niște pirați digitali au pus pe Google Maps o făcătură: pe locul catedralei naționale scrie ”catedrala prostirii neamului”. Chestia trebuie luată în derâdere, ca probă de infantilism, dar și reclamată (ca act de vandalism). Biserica Ortodoxă Română nu poate fi scoasă din istoria românilor decât dacă-i scoatem și pe români din istorie.

Pe de altă parte, nu-ți place Biserica? Nu o frecventa! E necivilizat și inutil să vexezi credința celor care se regăsesc în ea, ca în casa Lui Dumnezeu. Eu unul văd glumița asta stupidă ca pe o dovadă de teribilism. N-o să fac dintr-un gest puțoiesc un capăt de țară. Nu cred că demnitatea creștinismului e afectată de câțiva adolescenți întârziați, care scot limba. – a scris Baconschi pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – googlemaps.com