Auchan profită de pandemie și comercializează măști și mănuși la intrarea în supermarketul din Timișoara. Clienții nu sunt obligați să achiziționeze produsele

În social media a fost propagată o imagine de la intrarea într-un supermarket Auchan din Timișoara. Această imagine are următorul mesaj: ”Stimați clienți pentru accesul în magazin: mască 7 lei, mănuși 3.15 lei”.

În mod normal, prețul unei măști este aproximativ 2,5 lei, la achizția unui pachet de 50. Auchan a hotărât să facă profit pe spatele clienților și să vândă o mască cu 7 lei.

Prin această campanie, Auchan se înscrie în rândul companiilor care au decis să-și crească profitul pe spatele românilor în plină pandemie.

Drept la replică al companiei Auchan

În urma articolului am primit poziția oficială a companiei Auchan – Auchan nu îi obligă pe clienți să achizioneze mănuși și măști.

În contextul pandemiei Coronavirus, Comitetul local pentru situații de urgență Timișoara a hotărât în 21 aprilie obligativitatea purtării de măști în spații închise, deci inclusiv în magazine. Colegii noștri din Timișoara, unde a fost realizată această fotografie, au vrut să informeze clienții și să pună la dispoziția celor care nu aveau aceste echipamente, posibilitatea de a le achiziționa de la Serviciul Clienți Auchan. Nimeni nu a fost condiționat de achiziționarea acestor măști și mănuși la intrarea in magazin.

Măștile care se vând în magazinele noastre sunt produse de companii românești, sunt din material textil și sunt reutilizabile, pot fi spălate, igienizate și utilizate pe o perioadă mai mare de timp. Ne-am dorit să sprijinim populația să se protejeze în această perioadă și, în același timp, să susținem producătorii locali.

La începutul lunii mai, Auchan va introduce în gama de produse mai multe modele, printre care și cele de unică folosință, la prețuri dintre cele mai scăzute.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/iulian.mihaila88