Poliția Română campioană la amenzi. În Marea Britanie s-au dat de 50 de ori mai puține amenzi la o populație de 3 ori mai mare

Conform Libertatea, în România, polițiștii dau amenzi la foc automat, în Marea Britanie, oamenii legii sunt încurajați să recurgă la chitanțier doar dacă nu au altă soluție. Așa se face că au dat de 50 de ori mai puține sancțiuni la o populație de trei ori mai mare.

Poliția Română reușește să dea într-o singură zi de aproape trei ori mai multe amenzi decât o fac polițiștii din Anglia și Țara Galilor în două săptămâni, arată datele oficiale comparate ale celor două instituții.

În Marea Britanie șefii de poliție nu se întrec să raporteze un număr cât mai mare de amenzi, precum cei din România, după cum a dezvăluit pentru Libertatea șeful Sindicatului Național al Polițiștilor DECUS, filiala Timiș, Valer Kovacs. “Nu este competiție între polițiști, este competiție între șefi.

Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. În funcție de lucrurile astea, se fac avansările înainte de termen și se dau salariile de merit. Nu că șefii încurajează. Șefii pun presiune, a declarat Valer Kovacs.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto -https://www.facebook.com/photo.php?fbid=850903298716993&set=gm.3278068688888893&type=3&theater