noiembrie 28, 2020
ECONOMIE FEATURED STIRI

SUA au pierdut în patru săptămâni aproape toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani. Ce se va întâmpla în România?

Conform CNBC, Economia Statelor Unite a pierdut în patru săptămâni aproape toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi circulaţiei persoanelor şi afacerilor pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus.

Închiderea forţată a afacerilor la nivel naţional a dus din nou la creşterea numărului de solicitări pentru indemnizaţii pentru şomaj, care a atins săptămâna trecută 5,24 milioane, a anunţat joi Departamentul Muncii.

În combinaţie cu cele trei rapoarte anterioare privind cererile pentru indemnizaţii de şomaj, numărul americanilor care au făcut astfel de solicitări în ultimele patru săptămâni a atins 22,025 milioane. Acest număr este aproape de cele 22,442 milioane de locuri de muncă create în afara sectorului agricol din noiembrie 2009, când economia Statelor Unite a început adauge locuri de muncă după Marea Recesiune.

Situația în România

Peste 1 milion de români au fost trimiși în șomaj. Dintre aceștia, aproape 200.000 au fost concediați iar restul sunt în șomaj tehnic.

Ministrul Muncii a de clarat că statul poate  plăti până la 1,5 milioane de români trimiși în șomaj tehnic.

Comisia Națională de Prognoză (CNP) a proiectat o scădere cu 1,9% a economiei României în acest an, un procent mult mai optimist decât cel avansat de FMI cu câteva zile în urmă, de 5%.

 

 

Sursă foto – https://www.wibw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *