Polițist IPJ Timiș – Șefii pun presiuni pe noi să dăm mai multe amenzi în Starea de Urgență

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat a oferit un interviu pentru ziarul Libertatea. Acesta spune că: ”Șefii pun presiuni pe noi să dăm mai multe amenzi în Starea de Urgență”.

”Problema cu presiunea să dăm amenzi exista și înainte de Starea de Urgență. Chiar și domnul Despescu ne-a zis: hai să nu mai mergem la rupere acum cu amenzile”, spune polițistul.

Ce s-a întâmplat de fapt? Acum e presiunea și mai mare, zice el.

”Se merge pe principiul: nu poți să vii din teren fără nici o sancțiune.” ”Noi ne cumpărăm inclusiv vestele reflectorizante, noi ne cumpărăm spray-ul lacrimogen, noi cumpărăm cătușe, noi ne cumpărăm lanterne. În afară de un pistol de 40 de ani și o stație, noi altceva nu primim de la Inspectorat. Au fost incidente, s-au blocat pistoale colegilor și efectiv nu aveau ce să facă.”  ”Șefii nici nu au curajul să raporteze mai sus, doar ca să nu deranjeze, să nu fie schimbați.

Deci șefii încurajează să se dea cât mai multe sancțiuni.

-Nu că șefii încurajează. Șefii pun presiune.

Cum pun presiune? -Păi foarte simplu. Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate? ” – a declarat Valer Kovacs

Continuarea pe Libertatea.ro

Poliția Română a transmis sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate peste 8.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulație. Au fost date amenzi în valoare de 3,6 milioane de euro într-o singură zi.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/