Eu nu cred ca se pune problema ridicării stării de urgență. Cred însă în revizuirea unor abordări care produc efecte negative fără rost. Și nu țin de sănătate deși se ascund în spatele acesteia.

sondaj

Ceea ce trebuie cu adevărat discutat și acceptat este însă că mixul se masuri, cel puțin cele de sprijin economic, trebuie analizate și acceptate în parteneriat transpartinic al clasei politice cu mediul economic și social, în regim de transparenta și de soluții eficiente pentru ca factura este pentru toți românii și pentru România iar emitentul facturii nu poate fi și nici nu este bine sa fie guvernul actual.

Sunt soluții dar unele dintre ele chiar necesita un pact politic major.

Nu înțeleg abordarea domnului Cîțu, care jignește în stânga și în dreapta, în timp ce promovează masuri care sunt preluate de la alte persoane sau de la alte partide pe care acum le considera „criminale”.

Amânarea ratelor, șomajul tehnic, programul IMM INVEST (adoptat în 2017) toate acestea sunt masuri împrumutate care, chiar dacă au fost denaturate birocratic și nefericit în unele cazuri, au fost puse la dispoziție de specialiști din alte medii politice sau din mediul economic.

Nu poți sa ai abordarea aceasta în contextul dat.

Un intelectual ar fi spus mulțumesc și ar fi acceptat colaborarea în continuare.

Practic ce propune clasa politica?

Partajarea răspunderii și mai ales a decontului.

Decont politic și economic.

Păi nici în cele mai frumoase vise ale vreunei puteri nu s-ar întâmpla ca opoziția sa fie dispusa sa partajeze decontul politic, ținând cont de faptul ca e complicat în situații de criza sa decontezi pozitiv.

O astfel de respingere și un astfel de limbaj nu sunt de tolerat și nici nu fac bine tarii și cetățenilor.

Să nu uităm că dacă nu erau luări de poziții aveam acum șomaj tehnic decontat la 60 de zile sau dobânda capitalizata la toate creditele.

Sa nu uitam ca inclusiv programul IMM INVEST, adoptat de alta guvernare se dovedește ca este programul pe care se sprijină domnul ministru de finanțe.

Sa nu uitam ca ideea unei dobânzi zero aparține unor specialiști din alte medii decât cele din care provine domnul ministru care jignește astăzi.

Eu întreb de ce o face?

Când tot ceea ce face, face împrumutând idei de la cei pe care astăzi îi jignește?

De ce nu iese din ideea de competiție, ca a luat premiul de ministru?

Pe cel de premier l-a refuzat.

În criza orgoliile produc dezastru.

Recomand sa bea un ceai verde.

Colaborarea interinstitutionala și asumarea politică partajata este singura soluție pentru ca Romania și românii să treacă cu bine peste aceasta criza.

Haideți sa terminam cu frustrările astea copilărești, ca am văzut care e valoarea reala și au văzut-o și romanii.

Nu poți sa faci mereu copy-paste înjurând autorul.

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Adrian Câciu

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro