A fost depășit pragul de 100.000 de decese la nivel mondial.

sondaj

Statele Unite au devenit prima ţară de pe glob care a depăşit pragul de 2.000 de decese cauzate de noul coronavirus într-o singură zi, cu 2.108 de decese în 24 de ore.

Numărul total al deceselor înregistrate în SUA a ajuns la 18.586, apropiindu-se de Italia (18.849), ţară care are o populaţie de cinci ori mai mică.

Ministrul german de externe critică Statele Unite pentru reacția prea lentă în criza coronavirusului: China a luat măsuri foarte autoritare, în timp ce SUA au minimalizat virusul multă vreme/ Sunt două extreme, niciuna nu poate fi un model pentru Europa.

Italia: Premierul a anunțat prelungirea măsurilor de izolare până în 3 mai.

Coronavirus în Italia – A fost depăşit pragul de 30.000 de vindecări. A scăzut şi numărul internărilor, dar au murit 570 de oameni în ultimele 24 de ore.

Coreea de Sud – 91 de pacienţi „vindecaţi” au fost diagnosticaţi din nou pozitiv cu coronavirus.

Gilead Sciences a anunțat că medicamentul experimental dezvoltat de companie și folosit în tratarea Covid-19 are rezultate promițătoare. Dintr-un număr de 53 de pacienți din SUA, Europa și Canada, aflați în stare critică și care au fost tratați cu acest medicament, 68% s-au recuperat.

 

 

Sursă foto – ec.europa.eu