Premierul Orban a fost invitat la TVR1, la emisiunea România9, moderată de Ionuț Cristache. Orban a vorbit despre tăierile de lemne care au loc chiar și în această perioadă.

sondaj

Premierul a declarat că România este importator net de lemn, nu exportator, așa cum cred românii. Cât despre austriecii de la Schweighofer, premierul a acuzat că această companie este supusă unui atac coordonat și că ”aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este din import”.

”Circulă foarte multe neadevăruri. România este importator net de masă lemnoasă. Noi am importat milioane de tone din Germania, din Austria, din Polonia, din Ucraina. Au fost furtuni foarte puternice și sunt foarte multe căzături și din cauza asta prețul masei lemnoase a coborât destul de mult și este mai rentabil uneori să achiziționezi lemn din din alte țări decât din propria țară. Exportul e mult mai mic decât importul.

Am văzut că e o campanie și împotriva celor de la Schweighofer, dar aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este din import”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ionmarcel.vela