US President Donald Trump and China's President Xi Jinping attend a bilateral meeting on the sidelines of the G20 Summit in Osaka on June 29, 2019. (Photo by Brendan Smialowski / AFP) (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

Conform Bloomberg, autoritățile din China au ascuns amploarea focarului de coronavirus. Aceștia au raportat mai puține cazuri și mai puține decese, arată un raport al comunității americane de informații din cadrul unui raport clasificat pentru Casa Albă.

sondaj

Raportul precizează că raportarea publică a Chinei cu privire la cazuri și decese este în mod intenționat incompletă. Doi dintre oficiali au declarat că raportul concluzionează că numerele prezentate de China sunt false.

Secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, a cerut public Chinei și altor națiuni să fie transparente cu privire la focarele lor. El a acuzat în mod repetat China că a acoperit amploarea problemei și că a împărtășit lent informațiile, mai ales în primele săptămâni de la apariția virusului și a blocat oferte de ajutor ale experților americani.

„Acest set de date contează”, a spus el la o conferință de presă de la Washington. Dezvoltarea terapiilor medicale și a măsurilor de sănătate publică pentru combaterea virusului „astfel încât să putem salva vieți depinde de capacitatea de a avea încredere și informații despre ceea ce a transpus de fapt”.

„Aș îndemna fiecare națiune: faceți tot posibilul să colectați datele. Faceți tot posibilul să împărtășiți aceste informații ”.

 

 

Sursă foto – foreignpolicy.com