octombrie 24, 2020
FEATURED SOCIAL STIRI

Criză în sistemul medical. Tot mai mulți medici demisionează din cauza coronavirusului. Ce le putem cere medicilor când ministrul Sănătății este primul care fuge?

România se apropie de scenariul 4 (peste 2.000 de infectați) iar situația din sistemul medical este foarte complicată. Medicii se plâng că nu au echipamente iar mulți dintre ei și-au dat demisia, și-au luat concediu medical sau amenință să nu mai intre în spitale fără protecție.

Conform INSP, în momentul de față, 285 de cadre medicale sunt infectate: 91 medici, 90 asistenți medicali, 26 infirmiere,8 ingrijitoare și 70 Personal auxiliar.

În această situație, ministrul Victor Costache alege să demisioneze din funcție în ziua în care se împlinește o lună de la depistarea primului român cu coronavirus. Este simplu să blamăm personalul medical dar nu trebuie să uităm că politicienii dezertează primii.

Mai jos prezentăm cele mai recente situații din spitalele unde personalul medical și-a dat demisia sau a fost concediat.

Spitalul din Mioveni

Conform ȘtirileProtv.ro, medicii de la spitalul din Mioveni și-au dat demisia când au aflat că trebuie să trateze pacienți cu coronavirus. Cadrele medicale spun că nu au echipamente de protecție.

Spitalul din Orăștie

Conform Libertatea.ro, medicii de la secția ATI din Spitalul Orăștie au demisionat în masă în această dimineață. Medicii de la ATI și-au arătat revolta de zilele trecute și au dat un ultimatum autorităților să rezolve problemele legate de echipamentele de protecție până în această dimineață.

Spitalului Socola din Iași

Conform Libertatea.ro, Institutul Socola din Iași a concediat, fără explicații, 90 de cadre medicale – infirmiere și asistente – care au fost anunțate că, începând de la 30 martie 2020, unitatea sanitară le va disponibiliza.

 

 

 

Sursă foto -www.clemson.edu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *