Senatoarea USR, Florina Presadă, a depus un amendament la ordonanța de urgență adoptată săptămâna trecută de guvern. Aceasta cere  majorarea  indemnizației de șomaj tehnic dar și  suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru anul 2020 și direcționarea banilor către Ministerul Sănătății.

sondaj

Fără pensii speciale pentru parlamentari.

Unul dintre amendamentele pe care le-am depus la OUG30/2020 este ca anul acesta să se suspende plata acestor pensii speciale ale parlamentarilor iar banii aceștia să fie redirecționați către bugetul Ministerului Sănătății. Vorbim despre aproape 10 milioane de euro pe care Ministerul Sănătății i-ar putea folosi pentru echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialiști.

Până ne lămurește CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim.

USR a avut mai multe proiecte legislative și amendamente prin care a propus eliminarea tuturor pensiilor speciale încă de la intrarea sa în Parlament. Fiecare ar trebui să primească pensia pe care o merită, conform contribuției sale.

Cu atât mai mult în aceste momente este nevoie ca toate resursele să fie direcționate către lupta împotriva răspândirii acestui nou coronavirus, și nu către plata unor privilegii.

Iubește România cu ochii deschiși! – a scris senatoarea USR pe pagina de Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/presada.florina/