Prezentatorul ”Starea Nației”, Dragoș Pătraru, a scris pe pagina de Facebook un mesaj pentru ministrul Marcel Vela după conferința de presă în care ministrul a anunțat Ordonanța Militară nr. 2.

sondaj

Când anunți oficial declarații la ora 19.00, apoi le muți la 20 și apari cu mult după ora 21.00, în condițiile în care în țară e declarată stare de urgență și toată lumea e lipită de televizoare, ești nu doar lipsit de bun simț, ci și foarte periculos, pentru că îi enervezi pe oamenii care și așa au nervii întinși la maximum și induci o stare de neîncredere și de panică (aia pe care n-ar trebui s-o inducem noi, jurnaliștii, dacă vă amintiți!). Dacă nu poți să te ții de un program pe care tu l-ai anunțat, de ce să te cred că te miști mai bine în rest?

Și dacă asta se întâmplă acum, când, slavă Domnului, nu avem încă morți, ce-o să faceți, băieți, când se vor declara zeci de decese pe zi? Pentru că nu se mai pune problema de ”dacă”, ci doar de cât de tare vom fi loviți.

Practic, au dat o palmă la rahat, niște recomandări! Recomandări s-au dat și până azi și am văzut efectele; grătare în pădure și popi care le plimbă enoriașilor lingurița din gură-n gură, în ceea ce este, practic, un atentat la viața oamenilor!

Chiar nu înțelegem că dezastrul din educație se vede acum, când analfabeții funcțional umblă pe străzi pentru că nu pot procesa pur și simplu aceste ”recomandări” ale autorităților?

Când marele tău ordin militar începe cu sistarea activităților cabinetelor stomatologice pari dintr-un alt film decât SF-ul în care joacă acum toată planeta.

Și încă o chestie: starea de urgență nu înseamnă că nu comunicați, că nu le spuneți oamenilor ce se întâmplă, interzicându-le reprezentanților din teritoriu să mai comunice cu presa. Terminați cu prostiile! Cea mai eficientă strategie de comunicare în situații de criză este transparența totală. Totală! Orice altă abordare vi se va întoarce direct în mufă!

Mi se pare incredibil, la acest nivel, să vii cu foi, de pe care să citești la virgulă! Vorbește, tati, liber, uitându-te în cameră, să vadă oamenii că știi ce rahat mănânci acolo, să doarmă liniștiți că e acolo cineva care se pricepe. Cum e Arafat, de pildă, pe care-l crezi, nene, când vorbește.

Deci, stați în casă, fraților (cei care aveți case, că despre cei care n-au unde locui nu vorbesc autoritățile), că dacă nu suntem noi responsabili și nu limităm răspândirea virusului am belit-o! Sunt atât de mulți idioți printre noi, al căror scop pare tocmai răspândirea virusului!

Of, iar m-am enervat! Ce frumos ne jucam noi Qwirkle! – a scris Dragoș Pătraru pe paina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/patraru.dragos