Foto exclusiv – Mall-urile în vremea pandemiei. Cât timp vor rezista brandurile fără să vândă?

România a intrat luni, 16.03.2020, în stare de urgență. Tot începând de luni, mai multe centre comerciale din București și din țară au anunțat că își vor reduce programul de funcționare în intervalul 12:00 – 20:00. Hipermarketurile și farmaciile din interiorul mall-urilor vor avea program normal.

Marți, 17.03.2020, a intrat în vigoare și suspendarea activității tuturor restaurantelor, barurilor, cantinelor și cafenelelor.

Conform specialiștilor, închiderea reastaurantelor, barurilor și cafenelelor afectează peste 300.000 de angajați, care vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic.

Deși supermarketurile vând acum mai mult ca în perioada sărbătorilor de iarnă, este important de precizat că acest trend va scădea considerabil.

În ceea ce privește mall-urile, situația pare apocaliptică. Vânzătorii din magazine lucrează de la 12:00 la 20:00 dar magazinele sunt goale, nimeni nu vrea să-și cumpere acum haine, parfum, cărți sau accesorii.

Dacă această situație se menține, multe branduri vor trece la concedieri. Chiriile în mall-uri sunt foarte mari iar două luni cu vânzare aproape zero plus o recesiune care bate la ușă va închide multe magazine și va lăsa mulți oameni fără job-uri.

 

 

 

Sursă foto – Alert24.ro