Vlad Mixich, expert în politici de sănătate publică – ”Pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi”

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate publică, a făcut pe contul său de Facebook o analiză despre modul în care va crește rata infecțiilor cu coronavirus la nivel național.

Un calcul simplu: pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi. Asta pentru că fiecare caz nou infectează alți 2.5 și la rându-le fiecare dintre aceia infectează alți 2.5 și tot așa exponențial.

Acum atenție: dacă reușim să înjumătățim frecvența contactelor => fiecare caz nou infectat de coronavirus va infecta 1.25 persoane, în loc de 2.5 persoane. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună alte… 4 (PATRU!) cazuri noi.

Înțelegeți acum de ce reducerea cât de mult posibil a contactelor sociale, spălatul pe mâini și anularea călătoriilor este importantă? Diferența e de la 244 noi cazuri pe lună la doar 4 noi cazuri pe lună produse de o persoană nou infectată.

[calculul de mai sus îi aparține lui Adam Kucharski, matematician epidemiolog la Școala de Sănătate Publică și Boli Tropicale din Londra] – a scris Vlad Mixich pe contul de Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/vlad.mixich