UPDATE Coronavirus în lume – Reprezentanții OMS au declarat că este “imposibil” să se stabilească momentul în care se va înregistra vârful pandemiei de coronavirus. Italia – 360 de morți în ultimele 24 de ore

Ţările cele mai afectate după China sunt:  Italia cu 1.266 de morţi dintr-un total de 17.660 de cazuri, Iran cu 514 de morţi (11.364 cazuri), Spania cu 121 morţi (4.231 cazuri) şi Franţa cu 79 morţi (3.661 cazuri).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că deocamdată este “imposibil” să se stabilească momentul în care se va înregistra vârful pandemiei de coronavirus.

Sursă – https://www.worldometers.info/coronavirus/
Sursă – https://www.worldometers.info/coronavirus/

Arabia Saudită va suspenda toate zborurile internaţionale timp de două săptămâni, începând de astăzi.

Taiwanul va cere călătorilor din Europa continentală, Marea Britanie şi Irlanda să se auto-izoleze timp de 14 zile, în timp ce Noua Zeelandă a implementat o măsură similară pentru toţi cei care intră în ţară.

În Statele Unite, Camera Reprezentanţilor a adoptat un pachet de ajutor care va permite testarea gratuită şi concediu medical plătit.

Armata americană a anunţat că va opri majoritatea deplasărilor interne, extinzând o restricţie anterioară a deplasărilor internaţionale pentru cei peste 1 milion de militari activi la nivel global.

Coronavirusul ameninţă 50 de milioane de locuri de muncă din sectorul turismului. Previziunile actuale estimează pierderi de peste 25% în 2020.

Soția premierului spaniol Pedro Sanchez, testată pozitiv cu coronavirus.

 

 

Sursă foto – https://gisanddata.maps.arcgis.com