Italia este în carantină. 1 milion de români sunt blocați

Conform Corriere della Sera, întreaga Italie a intrat în carantină, luni seară, și toți cetățenii sunt rugați de autorități să stea în case.

Guvernul de la Roma a extins măsurile lansate sâmbătă noapte pentru Lombardia și pentru 14 provincii din nordul Italiei la toată Italia.

Carantina întregii țări presupune ca deplasarea cetățenilor să se facă numai pentru „necesități dovedite de muncă sau situații de necesitate” sau „motive de sănătate”.

Premierul Giuseppe Conte a declarat:

„Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos ”. Textul decretului – al unui singur articol, care va intra în Monitorul Oficial în această seară, și în vigoare de mâine – extinde măsurile lansate ieri întreaga peninsulă.

„Numerele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, a persoanelor spitalizate în terapie intensivă și subintensivă și, din păcate, și a persoanelor decedate. De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate. Trebuie să fie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a spus Conte. „Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o putem rezuma ca „rămân acasă ”. Nu va mai exista o zonă roșie pe peninsulă. Italia va fi o zonă protejată”.

În Italia trăiesc peste 1 milion de români.

 

 

Sursă foto –  www.facebook.com/mihaela.iordachegiornalista