Jurnalistul Lucian Mîndruță îndeamnă lumea politică la consens și consideră că nu mai este cazul să vorbim despre alegeri anticipate.

sondaj

Cateva lucruri de care Romania are nevoie acum:

  1. Un guvern functional, investit in regim de urgenta. Nu ne mai putem juca de-a anticipatele. Nu mai e relevant daca PNL sau PSD castiga procente sau se erodeaza, chiar nu mai are importanta. Trebuie sa ducem barca Romaniei pe o mare in furtuna – cel mai probabil economica, nu neaparat medicala.
  2. Solidaritate intre noi, nu panica si acuzatii la adresa autoritatilor. Ai un vaccin, nea Cutare care postezi pe net balarii? Nu? Atunci shut the fuck up cu teoriile tale cu masoni si arme chimice. In rest, isteria nu face decat sa provoace o problema de business, fara sa o rezolve in vreun fel pe cea medicala.
  3. Inteligenta si omenie, mai ales din partea diasporei. Nu e momentul sa veniti intr-o tara in care i-ati lasat pe cei mai batrani. Italia si Spania au rate mari de infectie. Chiar daca va simtiti bine, sunt sanse mari sa aveti deja virusul in corp si sa nu se manifeste. Dar sa va ucida mama sau tatal. Aratati-le cat ii iubiti ramanand acolo.
  4. Media conteaza mult zilele astea. Poate alege sa vanda isterie sau poate alege sa vanda moderatie. Le dau un sigur sfat, mai ales sefilor lor: intr-o tara care se opreste, in care nu mai avem consum, credeti ca va mai cumpara cineva publicitate la voi pe post? Nu mai vindeti oamenilor spaime, ca n-aveti cum sa le monetizati! Macar asta, daca nu alte argumente morale…
  5. Stati acasa daca n-aveti treaba neaparat la spital. Cand ajungeti acolo, NU va injurati doctorii. Nu strigati dupa televiziuni. Va asigur ca toti fac ce pot sa va ajute. Ajutati-i si voi sa se simta oameni, si nu animale haituite de o gloata umpluta de frustrare.

Iar voi, manageri din business, tineti minte ca sunteti mai importanti decat spitalele: tineti deschise firmele si magazinele, promovati in continuare normalitatea.

Asa vom trece de greu. Nu cu spaima. Ci cu calm.

Si cu oameni politici care lasa la o parte strambele si manipularea propriului public si pun umarul la stabilitatea tarii.

Romanii n-o sa va uite daca incercati sa profitati de ocazie pentru altceva decat pentru binele public! – a scris Lucian Mîndruță pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/lucian.mindruta/photos