Economistul Cristian Socol – Nu omoară coronavirusul pe cât omoară indiferența și piața liberă, nereglementata eficient

Nu omoară coronavirusul pe cât omoară indiferența și piața liberă, nereglementata eficient. Mă întreba cineva cum definim si masurăm eșecurile pieței si nevoia de reglementare.

Un exemplu clasic este poluarea, o simțim aproape zilnic din cauza lipsei de reglementare și a inacțiunii din partea Ministerului Mediului.

Al doilea exemplu este cel legat de măștile chirurgicale, dezinfectanți și echipamente de protectie. Bișnița pe față deîndată ce chiar PM propunea plafonarea preturilor. Inactiune Ministrul Sanatatii.

Al treilea si cel mai grav azi este cel al disparitiei unor medicamente esentiale supravietuirii din spitale si farmacii in cazul diabet, cancer si boli tiroidiene. Lipsa acestor medicamente presupune automat internarea in spital a zeci de mii de oameni si expunerea la alte boli, inclusiv gripa sezoniera sau coronavirus. Inactiune Ministrul Sanatatii. Si atentie, specialistii spun ca lipsa acestor medicamente nu are legatura cu problemele de productie cauzate de coronavirus. Acestea sunt probleme reale.

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Cristian Socol

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro