Rareș Bogdan preia discursul PSD – ”Oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România”

Europarlamentarul Rareş Bogdan începe să adopte discursul PSD cu privire la oficialii europenii. Acesta o ameninţă voalat pe Ursula von der Leyen, căreia îi transmite că fără voturile PNL nu ajungea preşedintele Comsiei Europene și spune că europenii nu știu cum stau lucrurile în România.

Comentariile lui Rareş Bogdan vin după ce Ursula von der Leyen a transmis o scrisoare în care afirma că modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa cum a încercat Guvernul Orban, încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia.

“Am o simpatie deosebită pentru doamna Ursula von der Leyen. Dânsa a ieşit preşedinte al Comisiei Europene cu voturile delegaţiei PPE din România. A iesit la 9 voturi, delegaţia PNL-PPE având 14 membri. Dacă noi stăteam pe holuri la o cafea când era votul, ea nu intra in cărțile de istorie, rămânea doar un candidat la președinția Comisiei Europene și atât. Îmi este extrem de simpatică, dar uneori cred că oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România. Dacă s-ar fi informat ar fi aflat că nu vorbim despre restrângerea de drepturi electorale pentru cetăţenii români, ci de oferirea mai multor drepturi, de oferirea de reprezentativitate şi legitimitate sporită a alesului local, ceea ce nu contrazice recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/Rares.I.Bogdan/photos/?ref=page_internal