Andrei Caramitru consideră că liderii USR – PLUS dar și o parte din electorat se comportă ca o fată mare de 30 de ani și nu sunt pregătiți să facă ce este nevoie pentru a deveni relevanți în politica mare.

sondaj

Conducerea USRPLUS și o parte din electoratul lor (ăla “elitist”) seamănă cu o fata mare de 30 de ani, cuminte și citită. Cu miopie și ochelari groși, cu fusta lungă și codițe. A câștigat olimpiade la biologie și franceza in liceu. A studiat chimia și a fost sefă de promoție. Dar nu a ieșit niciodată, nu prea înțelege cum funcționează lumea. Și nici cărțile alea nu prea le-a înțeles – dar poate să citeze din ele să își impresioneze bunica.

Și fata asta deodată se decide sa meargă in Bamboo vinerea și in Vamă sâmbăta. Sigur cel mai frumos, deștept, bogat și cinstit bărbat o va alege nu?

Prima data când apare: lumea spune – frumoasa fata, cam ciudată dar cine știe. Hai sa o vedem. Dar fata se aseaza timida la o masa și nu face nimic.

Și sta așa fata noastră mult și bine, cu codițele și ochelarii ei groși, cu fusta demodată și iluziile din minte. Mult și bine. Și după o perioadă înceape sa îi înjure pe toți. Că nu o înțeleg. Ca nu sunt de calitate. Ca e mai bine așa. Bărbații – mama lor de porci. Și celelalte fete – toate – sunt curve. Înapoi la cărți și la iluzii.

Sau – poate poate – se urca pe masa și face cel mai tare show posibil. Și lumea cade pe spate. Dar isi oripilează bunica – ce șocant… O să poată așa ceva? Hmmm. – a scris Caramitru pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/andrei.caramitru/photos