Investigație Cătălin Tolontan – Medicii de la Balș – ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv, le dăm tuturor”!

Libertatea.ro prezintă o serie de masaje primite de la un doctor epidemiolog aflat în legătură cu colegi ai săi din Balș. Acesta a transmis ziarului Libertatea mesaje de WhatsApp primite de la infecționiștii din spital și a relatat discuții telefonice în care aceștia descriu lipsa de organizare și problemele de dotare.

Spitalul Matei Balș este locul în care au mers toți cei suspectati de coronavirus.

Din cauză că nu au suficiente combinezoane (echipamente de protecție pentru ei), medicii nu le schimbă când consultă pacienții nediagnosticați, unul după altul, și-i pun pe aceștia în pericol.

Câtă vreme nu știu rezultatul analizelor pentru pacienți, medicii ar trebui să respecte procedurile ca și cum fiecare dintre cei consultați ar fi purtător de coronavirus.

Un alt lucru reclamat de medici este faptul că circuitele în spital sunt deficitare și ”După ce ne-am dezechipat am trecut pe holul ăla din spate, printre pacienți”. Iar coronavirusul poate fi luat, de pildă, prin strănut.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

 

Sursă foto – inudgeyou.com