Procurorul general din Croația a demisionat după apariția criticilor cu privire la apartenența sa la o lojă masonică

Conform NY Times, Procurorul general al Croației, Drazen Jelenic, a trimis miercuri guvernului o cerere de eliberare din funcție, după ce apartenența sa la o lojă masonică a fost criticată dur de media și de opinia publică.

Apartenența lui Jelenic la o lojă masonică a apărut în media după ce acesta a confirmat că este membru şi l-a acuzat pe medicul oftalmolog Nikica Gabric că a încercat să influenţeze o anchetă preliminară asupra a trei reporteri care l-ar fi şantajat pe medic, căruia ei i-ar fi cerut 200.000 de kuna croate (27.000 de euro) pentru a nu publica fotografii de la o ceremonie a lojii masonice din care face parte Gabric. Imediat după ce Jelenic a făcut acea declarație, Nikica Gabric a afirmat că ea este falsă.

Totuși, schimbul de acuzații între Jelenic și Gabric şi faptul că Drazen Jelenic nu a informat guvernul despre apartenența sa la o lojă masonică atunci când a fost nominalizat pentru postul de procuror general au determinat autoritățile şi politicienii să critice comportamentul lui Jelenic.

 

 

Sursă foto – www.total-croatia-news.com/politics/41596-freemason