Ambasadorul SUA, mesaj împotriva baronilor locali – Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri trebuie să ia sfârşit

Prezent la Forumul CEO organizat de Camera de comerț româno-americană, ambasadorul SUA la București a vorbit despre implicarea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor în zona de business. De asemenea, el a subliniat că românii pleacă din ţară pentru că îşi pierd speranţa că România va scăpa de ” corupţia endemică generată de comunism şi perpetuată de baronii corupţi”.

Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Comunismul a distrus toate ţările care au avut ghinionul de a fi subjugate acestui rău. (…) Acum, revoluţia care a început în urmă cu 30 de ani trebuie încheiată cu succes. România a suferit prea mult timp şi dumneavoastră puteţi ajuta să se pună capăt acestei suferinţe. Distrugerile produse încă nu au fost reparate şi pot fi adâncite. România îşi pierde tinerii şi muncitorii de toate vârstele, într-o rată record a emigraţiei. Oamenii nu pleacă pentru că pot câştiga mai mulţi bani în altă parte, ci pleacă pentru că îşi pierd speranţa. Şi-au pierdut speranţa că România are determinarea şi curajul, după 30 de ani, pentru a scăpa, în sfârşit, de corupţia endemică generată de comunism şi perpetuată de baronii corupţi. Acesta este momentul să le arătăm că România poate şi va face ceea ce este drept şi corect”, a declarat Zuckerman.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/bucharest.usembassy/photos