Guvernul britanic închide granițele pentru muncitorii necalificați și pentru cei care nu vorbesc limba engleză

Conform The Guardian, Marea Britanie își va închide granițele pentru muncitorii necalificați și pentru cei care nu vorbesc limba engleză. Această revizuire a legii migrației vine după ce Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană.

Prin aceste modificări, Guvernul Boris Jonhnson pune capăt perioadei în care mâna de lucru ieftină a dominat sectoare precum construcții, industria și servicii.

Potrivit proiectului, guvernul intenționează să introducă un sistem de imigrație a forței de muncă bazat pe puncte, de tip australian.

Potrivit schemei care ar urma să funcționeze începând cu 1 ianuarie 2021, lucrătorii străini care doresc să lucreze în UK trebuie să aibă o calificare și să beneficieze de un „sponsor aprobat”, pentru care primesc 50 de puncte.

În total, un solicitant la imigrare trebuie să atingă un punctaj de 70, punctele suplimentare fiind atribuite pentru calificări, nivelul salariului oferit și sector cu forță de muncă deficitară. Vorbirea limbii engleze la un nivel cerut primește 10 puncte.

 

 

Sursă foto -immigrationnews.co.uk