Traian Băsescu – Există un blat PNL – PSD

Traian Băsescu a fost invitat la Realitatea Plus. Acesta a lansat atacuri dure la PNL și Klaus Iohannis, spunând că între liberali și PSD există un blat și că nu sunt altceva decât ”un USL în două tabere”.

Există o înțelegere între PSD și PNL, la fel cum există înțelegerea ca să rămână un singur tur. M-a convins pasivitatea PSD (…) PSD s-a relansat, a obținut o victorie într-un moment greu, când guvernul căzuse, ei erau pe nicăieri. E blat. Blat ca să rămână alegerile locale într-un tur și pentru anticipate. Putem spune că împart țara, dar nici n-aș spune că românii n-or să se prindă. E USL împărțit în două tabere.

PSD e avantajat că a dat lovitura politică ce arată că încă are forță și a dărâmat guvernul, apoi apropierea localelor de legislative avantajează PSD care are cea mai largă structură de primari, care trag pentru ei și câștigă partidul.

De ce a dat PNL o lovitură de imagine pentru PSD? Miza era foarte mare. Pe de-o parte să arate că au vrut să dea în două tururi, pe de altă parte să nu se întâmple și să dea vina pe alții, pe PSD. Și PSD, și PNL, fericiți.

Să o lăsăm moartă cu voința și dorința lui Orban. Orban doar execută. E voința lui Iohannis, materializată în aceste alegeri: rămânem într-un singur tur, dar îmi dați anticipatele. – a declarat fostul președinte

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu/photos