Două firme românești din Marea Britanie au fost ținta unor atacuri xenofobe

Conform Radio France International, două firme românești din Londra au primit scrisori anonime cu conținut xenofob în limba engleză. Ambele firme sunt situate în cartierul Burnt Oak, un fel de Mică Românie în capitala britanică, scrie jurnalistul Petru Clej pentru RFI.ro.

Covrigăria Kroky este deschisă recent iar patronul său, Andrei Liviu Chiroșcă a arătat scrisoare primită prin poștă săptămâna trecută, care conține un text tipărit:

„Nu v-ați îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară. Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial.

O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși.

Plecați odată.” – este traducerea textului original în engleză.

În prezent, conform ultimelor estimări în capitala Marii Britanii locuiesc peste 160.000 de cetățeni români.

Continuarea articolului pe Radio France International

 

 

Sursă foto – humanosphere.org