Conform BBC, Biroul Meteorologic Britanic  a plasat Anglia și Țara Galilor sub alertă portocalie de vânt până duminică la ora 21:00.

sondaj

Pe mare, circulația feriboturilor pe canalul Mânecii între Calais și Dover a fost întreruptă duminică la amiază „până la o notificare suplimentară”. Furtuna a determinat, de asemenea, amânarea mai multor meciuri de fotbal în Marea Britanie.

În Irlanda, 10.000 de case, ferme și întreprinderi au fost lipsite de energie electrică. În Galway (vest), ceremonia pentru a marca lansarea evenimentului Capitală Europeană a Culturii 2020 a fost anulată sâmbătă seara, iar compania aeriană Aer Lingus a avertizat despre posibile întârzieri și anulări.

Două curse Tarom au fost anulate

Două curse Tarom, cu destinația București – Londra și Londra – București, au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara ce traversează nord-vestul Europei.

Companiile aeriene au anulat deja peste 200 de zboruri între Irlanda, Marea Britanie și Europa de vest în condițiile în care Ciara generează vânturi cu viteză de peste 100 km/h și fenomene periculoase zborului.

Ministerul Afacerilor Externe a informat românii care se află sau vor să călătorească în Marea Britanie că este posibil ca traficul aerian să fie perturbat din cauza furtunii Ciara și să se înregistreze întârzieri sau anulări ale zborurilor de pe aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick și City.

 

 

 

Sursă foto – https://www.bbc.com/news/uk-51436720