Invitat la emisiunea Esențial, de la Antena 3, Codrin Ștefănescu s-a dezlănțuint în legătură cu situația din PSD. Ciolacu trebuia să o propună pe Olgauța Vasilescu sau pe Șerban Nicolae pentru funcția de  premier.

sondaj

„Noi, în momentul de față, dăm senzația că suntem niște mielușei, cu o conducere de mielușei, care stau în fața stăpânirii și joacă după nişte lucruri deja impuse. Lucrurile sunt simple. CCR spune clar că președintele nu e decident în a numi premierul, ci doar mediator. Nesocotirea Constituţiei înseamnă încălcarea statului de drept despre care tot vorbesc ei. Tu, ca PSD curajos, te duci cu Şerban Nicolae prim-ministru şi joci inclusiv cartea suspendării. Dai dovadă de curaj în fața electoratului tău, te lupţi pentru voturile astea şi o faci cu toate pârghiile democratice, până la capăt, mai ales că ai majoritate.

Doi la mână, anticipatele au sens doar când partidele nu pot forma o majoritate. Tu ai majoritate, în momentul de față, deci poţi să vii cu un om din partid, cum e Şerban Nicolae, cum e Olguța, cum sunt alţii, hotărâţi şi curajoşi, şi să joci cartea asta. „Domnule, dacă încalci Constituția, jucăm şi cartea suspendării”.  Că ne iese, că nu ne iese, dar măcar o anunţi, să vadă şi adversarul tău politic în mod democratic că tu joci toate cărţile pe care le ai şi le iei în serios şi nu faci blat”, a spus Codrin Ștefănescu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/codrin.stefanescu/photos