Preşedintele Iohannis a declarat miercuri, după ce Guvernul Orban a fost demis, că din cauza PSD, PNL nu va mai putea continua reformele începute. Preşedintele a precizat că va convoca partidele parlamentare la consultări joi, la ora 12:00 iar seara va anunţa persoana desemnată să conducă Guvernul.

sondaj

Liderii PSD și Pro România au declarat că vor merge la Cotroceni cu o singură propunere, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

”Am avut o discuţie cu Ponta şi vom merge împreună cu o singură nominalizare la Cotroceni, în persoana lui Remus Pricopie”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Ca să scăpăm de gelozii şi de rivalităţi politice, pe care le avem (…) venim cu o persoană, un om care nu e nici în echipa lui Dragnea, nici ciumă roşie, nici vorbă de aşa ceva. Dacă avem majoritate, lucru care se va dovedi, sper să mergem cu 233 de semnături, am discutat cu domnul Tăriceanu amândoi, i-am spus de Remus Pricopie, în niciun caz nu e  reacţie împotriva domnului Pricopie. Va discuta, în niciun caz nu putea să să ne dea un răspuns pe loc” a spus Victor Ponta.

Cine este Remus Pricopie

Acesta a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, între 2012-2014. Remus Pricopie se află la al treilea mandat de rector al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).  În perioada 2009 – 2012 a fost preşedintele Boardului Director al Comisiei Fulbright în România.

În ultimii ani, acesta a lansat mai multe atacuri asupra aripii Dragnea din PSD. În 2018, după eşecul referendumului pentru familie, Pricopie afirma că Liviu Dragnea ar fi trebuit să-şi dea demisia.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative, condusă de Remus Pricopie, a găzduit așa zisa dezbatere a lui Klaus Iohannis din campania electorală pentru prezidențiale.

De curând, RemusPricopie a anunțat că universitatea pe care o conduce a fost invitată să facă parte din rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/remus.pricopie/photos