Principalele declarații din discursurile liderilor politici în cadrul moțiunii de cenzură

Ludovic Orban – PNL

“Voi ați emis OUG 13 noaptea, ca hoții, ca să scăpați de pușcărie pușcăriabilii care vă conduceau. Noi am emis ordonanțe pentru a sigura copiilor mese calde în școli. Am adoptat OUG ca să salvăm prostiile și incompetența voastră.”

”Ne acuzați pe noi că dăm OUG? Am alocat 500 de milioane de euro pentru introducerea gazului natural în localități pe care le-ați ținut fără gaz din 2012. Am dat ordonanțe pentru a salva companiile de stat pe care le-ați falimentat. Ce ați făcut trei ani de zile? Ne cereți nouă socoteală pentru trei luni în care am schimbat ritmul de lucru. Depuneți moțiune de cenzură pentru că vă este frică de democrație, vă e frică că într-un sistem de alegri democratice veți pierde jumătate din primari” – a declarat Ludovic Orban

Alfred Simonis – PSD

“Speram să îl avem astăzi alături de noi și pe domnul ministru Costache, dar mi-a dat seama că e miercuri și operează la Polisano și nu are timp să se încurce cu Parlamentul. M- as sunat o doamna de la Timișoara, domnule Orban, să vă spun să vorbiți mai tare. S-a vorbit de respectul dintre instituții. Înainte s-a vorbit despre pixul cuiva care ne-a pus pe noi pe liste. Țin să îi reamintesc domului Orban că și domnia sa a fost parlamentar pe liste făcute cu același pix al președintelui Dragnea, în 2012, când ați candidat împreună în USL. Nu păreați atunci să fiți deranjați de culoarea pixului sau a gecii”, a spus Simonis.

Dan Barna – USR

„Oare nu asistam la un blat PSD -PNL? Oare nu rulează azi un nou USL. Si Orban, si Iohannis au spus ca vor alegeri in doua tururi și anticipate. Am avut un acord la investirea guvernului Orban. Așteptăm sa respecte acordul încheiat.  NU vom tolera înțelegeri pe sub masa”, a spus Dan Barna

Kelemen Hunor – UDMR

”Nu înseamnă o  noua majoritate sau coaliție pentru alte proiecte politice’.  ‘Mă bucur ca dvs nu aveți niciun primar și vrei să stabiliți regulile după care sa fie aleși primarii”, i-a mai spus ironic Kelemen Hunor lui Dan Barna.

Victor Ponta – Pro România

“După răcnetele ușor isterice de la început cred că putem să vorbim rațional despre ce trebuie făcut (….) Nu am votat acest guvern în noiembrie. Știam că domul Orban mai mult decât să se înțeleagă cu domnul Iordache să facă o șosea prin munte de trei milioane nu poate. Acum după trei luni văd că s-a prins tată lumea, mai puțin cei de la USR”

”Eu m-am operat la picior, nu am fost la cură de dezalcoolizare”

Călin Popescu Tăriceanu – ALDE

„Căruța de OUG date de Guvern. Acest fapt nu poate rămâne nesancționat pentru respectul statului de drept. Cer președinților celor două Camere, președintelui Senatului și președintelui Camerei Deputaților, să sesizeze CCR. Aveți datoria să apărați Parlamentul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/pnl.ro/photos