Guvernul reia astăzi procedura pentru înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul UNESCO. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

sondaj

Ministrul de resort a declarat că decizia Guvernului nu a fost luată ca urmare a protestelor și a presiunii publice pe acest subiect ci pentru că PNL a promis acest lucru încă din 2018.

Este important de precizat că mai multe ONG-uri au cerut guvernului PNL să facă rapid toate demersurile pentru a înscrie Roșia Montană în Patrimoniul Unesco.

”În momentul în care s-a suspendat procedura, am avut 3 ani să reluăm procedura, care expiră în 2021. Am văzut un fake news că expira astăzi. Mai aveam un an să decidem dacă reluăm procedura. Am decis să reluăm astăzi procedura, pentru a intra în ședința din vara asta. Dacă nu, intram în ședința din vara viitoare”, a susținut ministrul.

„Astăzi situl este protejat de legislația națională de patrimoniu, ca urmare, prin înscrierea în Patrimoniul UNESCO nu se schimbă regimul juridic de protecție deja instituit”, a subliniat Bogdan Gheorghiu.

 

 

 

Sursă foto – libertatea.ro