Liderul USR a afirmat că decizia CCR desfiinţează complet instituţia angajării răspunderii, dacă argumentul a fost legat de faptul că există deja proiecte legislative cu acest subiect depuse în Parlament.

sondaj

”Înţeleg că argumentul ar fi construit pe ideea că există în procesul legislative similare. Asta, dacă o privim strict din acest punct de vedere, practic, desfiinţează complet instituţia angajării răspunderii”, a declarat Dan Barna, comentând decizia CCR.

”În momentul în care vrei să blochezi un guvern să îşi poată angaja răspunderea pe ceva, introduci o lege, o pui într-un sertar şi în momentul în care apare guvernul să îşi angajeze răspunderea invoci legea respectivă. Dacă acesta este temeiul avem o problemă foarte mare de funcţionarea instituţională a guvernului şi a ceea ce înseamnă şansa de a guverna România. În logica aceasta în care ai un Parlament cu o majoritate temporară diferită de cea a guvernului, practic, guvernul acela este legat la mâini şi la şireturi şi făcut să sară în sac. Cam asta este perspectiva de guvernare în anul în care urmează dacă nu ajungem la anticipate”, a mai spus Barna.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/DanBarnaUSR