Conflict Orban – Iohannis. Omul lui Iohannis de la CCR a votat împotriva lui Orban

Problemele între președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au debutat odată cu noul an. Dacă Iohannis trâmbițează peste tot ideea alegerilor anticipate, Orban nu-și dorește acest lucru.

Motivul evident pentru care Orban nu vrea anticipate este pentru că sunt șanse reduse ca acesta să fie, din nou, propunerea lui Iohannis pentru postul de premier. Astfel, Orban devine un premeier de sacrificiu care a condus România câteva luni dar care va deconta, personal, toate problemele apărute.

Deși Iohannis a dat asigurări că Ludovic Orban va rămâne propunerea de premier a lui și a PNL, este clar că Orban nu are încredere.

Jocul din spatele ușilor închise arată că toate demersurile guvernului către anticipate sunt forțate de la Cotroceni.

Ultima mișcare făcută de Iohannis, a fost devoalată de comunicatul oficial al CCR care arată că ambele legi pe care și-a asumat Guvernul Orban răspunderea în Parlament, au picat pe constituționalitate la CCR, în urma unor decizii luate în unanimitate.

Practic, toți cei 9 judecători ai CCR au votat sesizarea PSD, inclusiv Simina Tănăsescu, fostul consilier al președintelui Iohannis, numită  de acesta, la CCR.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ludovic.orban.79/photos_all?sk=wall&lst=100001732225125%3A100010234098640%3A1580333102