Dacian Cioloş: Fuziunea USR-PLUS trebuie să aibă loc cât mai repede

Discuțiile despre fuziune s-au precipitat după ce USR a decis să negocieze dur cu PLUS modul de împărțire a candidaților pe listele la alegerile locale. Mai exact, cei de la USR voiau o proporție de 3 la 1.

În urmă cu o săptămână, liderii USR și PLUS declarau că fuziunea va avea loc, dar abia după alegerile parlamentare. Acum se pare că negocierile au mers mai bine.

 

“Mai repede de un an, din punct de vedere juridic, fuziunea nu avem cum să o organizăm, pentru că urmează două rânduri de alegeri. Deci o putem face după parlamentare. Atenţia noastră trebuie focalizată pe pregătirea acestor campanii, nu pe fuziune şi împărţire de funcţii”, a declarat Dacian Cioloş la Iaşi.

“Noi încă din toamna trecută am spus că acest proiect trebuie să fie unul comun pentru toţi susţinătorii noştri. Am decis să construim această alianţă politică, care ne permite să acţionăm politic împreună la toate alegerile. Vrem să valorificăm toată experienţa, ce a acumulat USR mai bun de când s-a format, toată experienţa şi oamenii din PLUS care au venit. Multă lume întreabă de ce s-a mai făcut un partid când exista USR-ul. Păi pentru că noi avem aproape 18.000 de membri, atingem un tip de electorat pe care USR nu l-a atins. Am adus un plus acestui proiect, am atras oameni care până acum au stat deoparte. E important să construim împreună”, a afirmat Dacian Cioloş.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/dacianciolos/photos