O profesoară înjurată de o elevă a cerut sfatul colegilor pe care i-a întrebat ce sancțiuni ar trebui să-i aplice. Peste 300 de cadre didactice au comentat postarea din care rezultă că toată țara se confruntă cu astfel de situații din ce în ce mai grave.

sondaj
  • ”Regulamentul școlar în vigoare este muuult prea blând cu acești zmei. Schimbat și aplicat, doar așa facem ordine!”.
  • ”La mine la școală nu se prea aplică sancțiuni și, dacă elevii fac ceva grav, se face în așa fel încât să treacă 8 săptămâni fără abatere și elevul încheie cu 10 la purtare. Anul trecut un elev de clasa a 5-a a sărit gardul școlii sâmbăta, a rupt plasa de la ușa terenului de fotbal și a terminat anul cu 10 la purtare, peste 5-10 ani îți va da în cap pe stradă”.
  • “Ar trebui făcută grevă generală pentru restabilirea ordinii în școli, schimbarea regulamentulul școlar fără nici o ezitare, iar micuții cu probleme de genul acesta NU AU CE CAUTA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE MASĂ. Trebuie făcute școli speciale clar!”
  • ”Cred că România educată vrea să spunem așa: Te rog să mă ierți pentru că m-ai înjurat! Recunosc, e vina mea.” (România educată e formată din politicieni, ministerul de resort, părinți, elevi și, cu voia dvs., mijloacele media.)”
  • ”Doamne, la ce s-a ajuns !!! Dar stați liniștiți că vin zile și mai bune! Asta e nimic ! Problema adevărată și spinoasă e cea cu ușa. Cum care ușă ? Ușa pe care intră profesorii !!! De ce nu pot și elevii să intre pe ea? Mâine nu înțeleg ei de ce nu pot sta la catedră”
  • ”Bulă, la revederea de 20 de ani, se adresează foștilor săi profesori de liceu: Măi, stimați profesori, mă tot frământă o întrebare: Chiar atât de imbecil eram în liceu, de mă tot lăsați corigent? Vai, dar se poate, domnule ministru!?”
  • ”Doamne ferește! Să-i acordăm sancțiune??? Nu, eventual să-l rugăm să ne mai înjure o dată. Pentru că suntem bătaia de joc a tuturor: elevi, părinți, guvernanți. Și atât timp cât luăm poziția ghiocel în orice împrejurare, ne merităm soarta!”
  • ”Nu trebuie aplicate sancțiuni pentru înjurat, se îngrădește dreptul la liberă exprimare. Eventual mustrare dirigintelui sau profesorilor că nu-l înțeleg și nu empatizează cu el”
  • ”Problema e că vin cu un comportament deviant chiar din familie. E clar că mediul din care provin acești copii nu este unul propice dezvoltării armonioase a unui copil. Noi trebuie să acceptăm, e învățământ de masă. Cine se gândește că într-o clasă de elevi unde se află un copil cu probleme acasă, aceste probleme vin cu elevul la școală, iar aici copilul știe că e protejat și se exprimă cum vrea el agresându-i pe colegi/profesori?”
  • ”Ai noștri, în proporție de 90-95%, înjură, vorbesc pornografic, trivial, spun obscenități ca pe orice cuvânt normal, începând de la cei din clasa pregătitoare!!! Și în ore, și la baie, și în curte, și în pauză, dar mai ales în timpul pauzelor!!! E POLUARE FONICĂ, de când ajung la școală și până la plecare, și, credeți-mă, chiar nu exagerez cu nimic!!!”
  • ”Pas 1: referat, cu nr. de înregistrare și adus la cunoștință părintelui (unde părintele scrie am luat la cunoștință, data, nume și prenume în clar, semnătura) să primească și el o copie. Dacă nu sunteți dirigintă, faceți și dumneavoastră o copie. Originalul la diriginte. Pas 2. se întrunește consiliul clasei și se discută abaterea, se propun sancțiuni, se scrie un proces verbal consemnând cele discutate și sancțiunile. Nu uitați să propuneți și consiliere. Nu uitați de cvorum, citiți regulamentul. Aduceți la cunoștință părintelui sancțiunea stabilită. Se scrie o informare către părinte, unde informați părintele sancțiunea dată de consiliu clasei, nr. de înregistrare pentru proces verbal și informare părinte. Să aveți dovada scrisă că părintele a fost informat (mail, whatapp, venit la școală să semneze). De câte ori are abateri, referat. La final de an, consiliu clasei, proces verbal și nota scăzută”.

Sursa – Grupul profesorilor din România via Timponline.ro

 

 

Sursa foto – pixabay.com