Agresivitate în sala de clasă, o profesoară se îmbrâncește cu o elevă – Profesoara se apropie de elevă și îi trage scaunul. Eleva se ridică în picioare, apoi îi spune profesoarei că stă la oră doar „ca să-i facă nervi”.

Ana Bocioancă, directorul Colegiului Tehnic „Mediensis” Mediaș, a fost implicată într-un incident grav cu o elevă, petrecut chiar în sala de clasă.

Cadrul didactic preda la ora de curs. Profesoara s-a apropiat de o elevă despre care afirmă că deranja ora și a bruscat-o într-un mod neprofesionist, trăgându-i scaunul pe care era așezată, așa cum se vede din imaginile filmate.

În fața colegilor prezenți în clasă, eleva s-a ridicat din bancă și a început să-și agreseze la rândul său profesoara și chiar să urle la ea. Nici unul dintre elevi nu a intervenit, însă au început să filmeze scenele incredibile ce se petreceau în fața lor, potrivit Rtv.

Eleva agresivă este în clasa a IX-a, iar profesoara cu care a intrat în conflict este Directoarea școlii și profesoară de Chimie. Scena din clasă s-a petrecut astfel: la un moment dat, directoarea se apropie de elevă și îi trage scaunul. Eleva se ridică în picioare, apoi îi spune profesoarei că stă la oră doar „ca să-i facă nervi”.

Directoarea Ana Bocioancă, Director la Colegiului Tehnic „Mediensis” Mediaș și profesoară de Chimie, a declarat în legătură cu acest incident:

Filmarea este de Miercuri. Am avut oră cu clasa a IX-a, învățământ profesional. Încă de la începutul orei, eleva care apare în filmare, stătea în spate, râdea, făcea gălăgie și deranja ora. I-am cerut să vină în față, în prima bancă, însă în continuare a vociferat, vorbind urât. Într-un final, fiindcă am insistat, a venit în față. Și-a pus lucrurile pe bancă, a trântit scaunul, apoi s-a așezat. Am rugat-o să nu mai facă asta, dar a continuat cu același gest. În acel moment a început să îmi vorbească la per tu, continuând să trântească.

M-am apropiat de ea și i-am tras scaunul într-o parte, spunându-i că, dacă o deranjează, atunci să stea în picioare. S-a enervat și a început să țipe, să dea din mâini. Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am încercat să o liniștesc, fiindcă nu avea nimeni nimic cu ea. Am rugat-o să stea la oră liniștită dacă dorește, însă nu mă înțelegeam deloc cu ea.

Eu nu am agresat-o pe această fetiță și nici eu nu am fost agresată de ea.

Mi-am dat seama că are o problemă, astfel că, la finalul orei, am vorbit cu ea să aflu ce se întâmplă. Am rugat-o să vină cu părinții la școală, mi-a spus că tata nu vine, că mama nu poate, că sunt divorțați și așa mai departe”, a precizat, pentru Ora de Sibiu.

„Eu sunt un om calm și echilibrat. Am vrut doar să gestionez această situație, fiindcă mi-am dat seama că ceva nu e în regulă cu eleva. A avut o criză de nervi, pun totul și pe seama problemelor de acasă, fiindcă toate acestea au un ecou în comportamentul lor. Venim după o perioadă în care școala s-a făcut online, iar copiilor le-a lipsit interacțiunea. Fiind în clasa a IX-a, trebuie să ne dăm timp să îi cunoaștem pe elevi. Tare rău mi-a părut că a avut loc acest incident”- a mai declarat directoarea școlii Ana Bocioancă.

 

 

Sursă foto – theguardian.com